Rețetă rapidă și simplă de pizza de post delicioasă, cu legume din belșug și sos de roșii. Este perfectă pentru prânz, sățioasă și cu puține calorii.
În loc de mozzarella poți folosi parmezan vegan, este la fel de gustos. În doar 20 de minute te vei bucura de o pizza de post foarte gustoasă. Vezi rețeta mai jos!
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru topping:
Amestecă într-o cană drojdia cu apa caldă și lingura de făină. Lasă deoparte câteva minute să se activeze drojdia.
Pune într-un bol două treimi din făina integrală, sarea, pudra de usturoi, oregano, uleiul de măsline și drojdia. Amestecă bine și la final adaugă restul de făină. Frământă compoziția cu mâinile până obții un aluat ușor lipicios.
Formează o bilă de aluat, acoperă cu folie de plastic și lasă deoparte pentru 15 minute.
Scoate aluatul din folie, stropește-l cu o linguriță de ulei de măsline și întinde-l pe masa de lucru cu ajutorul unui făcăleț, în funcție de cât de gros vrei să fie blatul de pizza.
Decupează hârtie de copt în forma aluatului întins și pune-o pe o tavă de cuptor rotundă. Transferă aluatul în tavă.
Pornește cuptorul la 220 de grade Celsius.
Acum e momentul să te ocupi de toppingul de pizza de post!
Taie ardeiul gras, ceapa, ciupercile, dovlecelul, măslinele.
Întinde pe toată suprafața alatului sos de roșii, apoi începe să pui legumele pe pizza.
Toacă mărunt cei doi căței de usturoi, amestecă-i cu o linguriță de ulei de măsline, puțină sare, puțin piper și toarnă amestecul peste topping. La final, dă pe răzătoare parmezanul vegan și distribuie pe întreaga suprafață.
Introdu pizza la cuptor și las-o la copt 15-18 minute. Decorează cu fulgi de ardei iute și frunze de busuioc proaspăt. Poftă bună!