Cea mai bună rețetă de pizza de post. Ingredientul secret folosit de faimoasa Gina Badea

  • Publicat:
Cea mai bună rețetă de pizza de post. Ingredientul secret folosit de faimoasa Gina Badea

Pizza este unul dintre cele mai iubite preparate italiene și este consumată de toată lumea. De-a lungul timpului, rețetele de pizza au evoluat mult pentru a satisface toate gusturile și preferințele, astăzi fiind disponibile foarte ușor chiar și rețete de pizza de post. Pentru că suntem în perioada Postului Crăciunului, faimoasa Gina Badea ne prezintă cea mai bună rețetă de pizza de post. 

Rețetă de pizza de post

În această perioadă, românii nu mai consumă lapte, ouă și brânză, ci preferă alimentele de post care se regăsesc în toate supermarketurile. Însă pot încerca acasă și pizza de post vegetală, iar Gina Badea are rețeta pentru cea mai bună pizza care nu conține produse de origine animală.

Această rețetă de pizza cu blat precopt poate fi preparată rapid, în doar 15 minute. În plus, este sănătoasă și gustoasă, la fel ca-n Italia. Pentru a ieși absolut delicioasă, Gina Badea are și un ingredient secret: broccoli.

Toate ingredientele:

  • ardei gras rosu, verde, galben
  • rosii cherry sau normale
  • masline
  • ciuperci
  • dovlecei
  • vinete
  • broccoli
  • suc de rosii
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • blaturi de pizza de la Don Fabrizio.

Modul de preparare:

Prima dată se toarnă bulionul de roșii într-un bol mare, se adaugă sare, piper și busuioc. Se pot adăuga și 1-2 căței de usturoi, pentru un plus de aromă. Se mai pune și o lingură de ulei de măline și se amestecă foarte bine.

Separat, se pregătește ceapa, se adaugă sare peste ea, ulei, și se amestecă. Se lasă 5 minute la foc mic, pe aragaz, dar atenție să nu se ardă.

Porniți cuptorul la foc maxim. Dacă blatul de pizza e mai gros, se pune pe grătarul cuptorului cu puțin sos deasupra, în strat subțire. Se bagă la cuptor pentru 2 minute. Apoi se scoate și se așază legumele pe el. Pizza de post se mai bagă la cuptor pentru 7-8 minute, nu mai mult. Se scoate apoi, se lasă la răcit și se servește. Poftă bună!

Sursa foto: pofta-buna.com

Urmărește CSID.ro pe Google News