Încearcă această rețetă delicioasă și ușoară de Shakshuka și te asigurăm că nu vei mai poșa ouăle în apă simplă niciodată.
Încălzește cuptorul la 200 de grade. Încinge uleiul într-o tigaie mare de fontă, la foc mediu. Călește ceapa până devine aurie și moale, timp de 8 minute. Adaugă usturoiul, chimionul și câte jumătate de linguriță de sare și piper și gătește timp de 1 minut. Adaugă roșiile, transferă totul în cuptor și coace timp de 10 minute.
Amestecă legumele, apoi formează 8 mici adâncituri în amestecul de legume și sparge cu grijă câte un ou în fiecare. Pune iar la cuptor și coace ouăle până când sunt gata, după preferință, 7 până la 8 minute pentru gălbenușuri ușor moi. Presară cu busuioc și servește cu lipie sau cu pâine prăjită.
Sursă foto: Shutterstock