Sănătoasă, sățioasă și nepretențioasă – așa poate fi descrisă cea mai bună tocăniță de pui cu roșii. E o rețetă ușor de preparat, nu necesită ingrediente complicate sau prea scumpe, iar preparatul final are un gust care va mulțumi pe toată lumea, de la mic la mare.
Află mai jos cât de simplu se prepară tocănița de pui cu roșii.
Citește și: Rețetă rapidă piept de pui cu smântână și ciuperci
Ingrediente pentru tocăniță de pui cu roșii
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kilogram carne pui (pulpe, aripi, piept, cu pieliță)
- 400 grame roșii bine coapte, tăiate cubulețe
- 150 grame pastă de tomate
- 2 cepe roșii tăiate julienne
- 10 căței de usturoi tocați mărunt
- 1 linguriță pudră de chili
- 1 linguriță pudră de chimen
- 4 linguri de ulei
Citește și: Secretul găluștelor pufoase pentru supă. Folosește acest ingredient care costă 1 leu și nu se vor întări!
Cea mai bună rețetă de tocăniță de pui
- Se pune uleiul la încins într-un wok adânc.
- Se piperează, sărează puiul și se lasă la prăjit aproximativ 5 minute, întorcând bucățile de carne de pe o parte pe alta de câteva ori.
- Se pun ceapa și usturoiul peste puiul din cratiță și se amestecă. Se mai lasă pe foc încă 5 minute, amestecând constant.
- Se adaugă pasta de tomate, pudra de chili și chimenul. Se amestecă și se lasă pe foc alte 3-4 minute.
- Se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se lasă încă 5 minute pe foc mare. În acest timp roșiile vor lăsa multă zeamă.
- Se reduce focul și se mai lasă cel mult 10 minute ca să se îngroașe sosul de roșii delicios în care se va „scălda” puiul.
Citește și: Secretul chiftelelor suculente și fragede la cuptor. Ingredientul care trebuie pus în compoziție ca să nu fie tari