Cum prepari cea mai bună zacuscă. Ingredientul secret pentru un gust unic

O felie de pâine cu zacuscă este perfectă atât la micul dejun, dar și la cină. Cu cât legumele au fost mai proaspete, cu atât zacusca este mai delicioasă.
  • Publicat:
Cum prepari cea mai bună zacuscă. Ingredientul secret pentru un gust unic

În mod tradițional zacusca se face în casă, chiar din legume crescute în propria grădină, precum vinete, gogoșari, ceapă, roșii și morcovi. Gospodinelede pretutindeni o pregătesc cu grijă la finalul verii, atunci când piețele sunt pline de legume proaspete și coapte, pregătind cămara pentru lunile de iarnă.

Deși există mai multe tipuri de zacuscă, cea de vinete rămâne preferata multora, datorită combinației de legume care se îmbină perfect într-o pastă savuroasă.

Dacă vrei să transformi o reţetă clasică într-un adevărat deliciu, există un ingredient la îndemâna oricui, care îmbunătăţeşte aroma zacuştii şi o face memorabilă. Bunicile de odinioară îl știau!

Ingredientul secret pentru cea mai bună zacuscă

Ingredientul secret pentru cea mai bună zacuscă

Pentru ca zacusca să aibă un gust perfect, unele dintre gospodine utilizează un ingredient natural. Atât în zacusca de vinete, cât și în cea de ardei capia, acest ingredient va oferi o aromă deosebită și puternică. Un gust „ca la mama acasă” poate fi obținut doar adăugând foi de dafin în compoziție.

„Foile de dafin dau zacuştii o notă aromatică plăcută, care aduce aminte de conservele făcute de bunicile noastre”, spun gospodinele care au experimentat acest truc.

Vei avea nevoie de:

  • 6 kg vinete
  • 4 kg ardei roșu
  • 500 ml de ulei de floarea-soarelui
  • 1 kg de bulion de roșii
  • 2 kg de ceapă galbenă
  • sare și piper
  • foi de dafin
  • crenguțe de cimbru
  • zahăr (opțional, după gust)

Zacusca se prepară astfel: Poți coace legumele pe grătar sau în cuptor. După aceea, legumele trebuie curățate și lăsate la scurs, iar ceapa trebuie călită în ceaun sau într-o cratiță, la foc mic.

Se adaugă apoi restul legumelor, care trebuie tocate mărunt. Bulionul de roșii și condimentele se adaugă și ele, iar compoziția se lasă la fiert.

La final, zacusca de depozitează în mod corespunzător, adică în borcane sterilizate. Preparatul se va păstra bine timp de mai multe luni, dar e important să închizi bine borcanele și să le depozitezi în cămară.

FOTO: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”