Ți-e cald și nici nu ai poftă de mâncare – încearcă această rețetă de supă rece de dovlecel cu iaurt și mentă! Este foarte răcoritoare, ușor de preparat și cu puține calorii.
În loc de dovlecel poți folosi fără probleme zucchini – are cu aproape 10 calorii în minus față de dovlecel! Dar în ceea ce privește iaurtul, ideal este cel grecesc, nu alte variante, pentru a da preparatului nota de sațietate.
Iată mai jos ingredientele și modul de preparare pentru această supă răcoritoare de vară, perfectă în zilele caniculare, dar și atunci când nu ai chef să stai prea mult timp în bucătărie.
Pune o lingură de ulei la încălzit într-o cratiță. Adaugă usturoiul și ceapa tocată. Gătește timp de 2 minute, la foc mediu, până se înmoaie ceapa și devine translucidă.
Adaugă în cratița cu ceapă sotată a doua lingură de ulei, lasă câteva secunde să se încălzească, apoi adaugă cubulețele de dovlecel. Gătește timp de 10 minute, pe foc mediu spre mic, având grijă să nu se ardă legumele.
După expirarea timpului, adaugă peste legumele din cratiță 250 ml de apă clocotită. Adu la fierbere și mai lasă pentru încă 10 minute la foc mic, sub capac.
Toarnă legumele fierte într-un castron – dar nu arunca lichidul în care au fiert. Cu ajutorul unui blender vertical, pasează legumele fierte până obții o consistență cremoasă.
Adaugă peste legumele pasate menta tocată, iaurtul, zeama de lămâie, sare și piper – amestecă bine cu o lingură sau cu blenderul câteva secunde.
Completează cu lichidul în care au fiert legumele până obții consistența dorită.
Supa rece de dovlecel cu iaurt și mentă se ține cel puțin 3-4 ore la frigider înainte de a fi servită, pentru a se întrepătrunde bine aromele.
Dacă îți place gustul iute, poți decora supa rece cu câteva picături de sos Tabasco sau Sriracha. Pentru „impresie artistică”, poți presăra pe deasupra câteva fire de chives.
Sursă rețetă: motherwouldknow.com