Humus libanez delicios, sățios, cremos, cu foarte puține calorii! Rețeta e ușor de preparat și rapidă – în doar 10 minute te poți bucura de gustul autentic de humus libanez chiar la tine acasă.
Poți servi cu nachos, lipie, pâine prăjită, bețișoare de legume proaspete – ardei gras, țelină apio, castravete, morcov. Inclusiv copiii adoră acest preparat!
Poți folosi boabe de năut din conservă, fierte, sau să fierbi acasă năutul, lăsat la înmuiat în apă peste noapte, timp de 1-2 ore (pune în apă și o linguriță de bicarbonat de sodiu – vezi aici motivul).
Ingredientele pentru această rețetă sunt ieftine și ușor de găsit. Da, inclusiv pasta de tahini poate fi făcută acasă din semințe de susan – nu trebuie să cumperi un borcan din care să folosești doar o lingură.
Vezi mai jos rețeta simplă și rapidă de humus libanez.
Ingrediente pentru 4 porții:
Dacă nu ai sos de tahini, poți face acasă, simplu, din semințe de susan.
Pentru un borcan de aproximativ 200 de grame de sos de susan ai nevoie de următoarele ingrediente: 120 de grame de semințe de susan, 60 mililitri ulei de măsline, 1 linguriță de sare. Se pun toate ingredientele într-un blender și se mixează până obții o pastă groasă. Se ține la frigider, într-un borcan de sticlă cu capac.
Scurge boabele de năut din conservă, pune-le într-un blender, adaugă pasta de tahini, pudra de chimion, usturoiul și sarea. Mixează până obții o pastă cremoasă.
Pune compoziția într-un bol și toarnă pe deasupra ulei de măsline extravirgin sau sucul de lămâie (pentru o variantă cu mai puține calorii).
Presară pe deasupra paprika sau boia, semințe de dovleac sau de pin și pătrunjel tocat mărunt. Poftă bună!