Cea mai rapidă rețetă de humus libanez de casă. Durează doar 10 minute!

  • Publicat:
Cea mai rapidă rețetă de humus libanez de casă. Durează doar 10 minute!
Foto: Shutterstock

Humus libanez delicios, sățios, cremos, cu foarte puține calorii! Rețeta e ușor de preparat și rapidă – în doar 10 minute te poți bucura de gustul autentic de humus libanez chiar la tine acasă. 

Poți servi cu nachos, lipie, pâine prăjită, bețișoare de legume proaspete – ardei gras, țelină apio, castravete, morcov. Inclusiv copiii adoră acest preparat!

Poți folosi boabe de năut din conservă, fierte, sau să fierbi acasă năutul, lăsat la înmuiat în apă peste noapte, timp de 1-2 ore (pune în apă și o linguriță de bicarbonat de sodiu – vezi aici motivul).

Ingredientele pentru această rețetă sunt ieftine și ușor de găsit. Da, inclusiv pasta de tahini poate fi făcută acasă din semințe de susan – nu trebuie să cumperi un borcan din care să folosești doar o lingură.

Vezi mai jos rețeta simplă și rapidă de humus libanez.

humus reteta
Foto: Shutterstock

Ingrediente pentru humus libanez 

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 400 de grame de boabe de năut din conservă
  • sucul de la o lămâie
  • 1 lingură de sos tahini (vezi mai jos rețeta)
  • o jumătate de linguriță de pudră de chimion
  • 1-2 căței de usturoi
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin (opțional)
  • 1 lingură de paprika sau boia dulce (opțional)
  • semințe de pin sau de dovleac, pătrunjel proaspăt (pentru decor)

Dacă nu ai sos de tahini, poți face acasă, simplu, din semințe de susan.

Pentru un borcan de aproximativ 200 de grame de sos de susan ai nevoie de următoarele ingrediente: 120 de grame de semințe de susan, 60 mililitri ulei de măsline, 1 linguriță de sare. Se pun toate ingredientele într-un blender și se mixează până obții o pastă groasă. Se ține la frigider, într-un borcan de sticlă cu capac.

Mod de preparare humus libanez

Scurge boabele de năut din conservă, pune-le într-un blender, adaugă pasta de tahini, pudra de chimion, usturoiul și sarea. Mixează până obții o pastă cremoasă.

Pune compoziția într-un bol și toarnă pe deasupra ulei de măsline extravirgin sau sucul de lămâie (pentru o variantă cu mai puține calorii).

Presară pe deasupra paprika sau boia, semințe de dovleac sau de pin și pătrunjel tocat mărunt. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult