Shaorma este unul dintre cele mai iubite preparate de tip fast food, iar chef Joseph Hadad a explicat cum poți să o gătești acasă și să fie delicioasă. Iată de ce ai nevoie!
Chef Joseph Hadad a impartasit pe blogul sau o reteta inedita de shaorma sanatoasa, facuta acasa. Pentru a pregăti shaorma, ai nevoie de pui și câteva legume, dar și arome speciale ce constau în condimente. Chef Joseph Hadad isi laudă rețeta și îi încurajează pe urmăritorii săi să o încerce.
Se taie puiul cuburi medii, se toacă ceapa julienne, roșiile în cuburi mari, castraveții felii și pătrunjel tocat grosier. Se încinge bine tigaia cu ulei de măsline, se pune puiul și se sotează 2-3 minute, până devine auriu închis. Se adaugă ceapa și se sotează până devine auriu deschis. Se pune sare, chimion și sumac si se amestecă bine, astfel încât să se întrepătrundă aromele.
Se pune humusul pe farfurie, ca un pat. În mijlocul lui se adaugă puiul gătit și deasupra se pun legumele tocate și pătrunjelul. Peste marginea de humus se presară sumac. Farfuria se stropește cu ulei de măsline. Separat se pune pita sau lipia.
Cine nu are sumac, poate folosi alt condiment, cum ar fi chimion sau curcuma.