Cea mai tare rețetă de sushi de post a lui chef Nicolai Tand. Ce ingredient secret folosește faimosul bucătar

  • Publicat:
Cea mai tare rețetă de sushi de post a lui chef Nicolai Tand. Ce ingredient secret folosește faimosul bucătar

Încearcă această rețetă inedită de sushi de post marca Chef Nicolai Tand. Faimosul bucătar folosește un ingredient special și deosebit de sănătos în acest preparat: sfecla roșie fiartă!

În cadrul emisiunii Neața cu Răzvan și Dani, Chef Nicolai Tand a explicat cum puteți face acasă sushi de post folosind sfeclă roșie și gulie, o altă legumă excelentă pentru sănătate în sezonul rece, datorită conținutului crescut de vitamina C care susține imunitatea.

Iată rețeta acestui preparat inedit care poate fi consumat în perioada postului!

Rețetă sushi de post: ingrediente

Pentru această rețetă se folosesc doar ingrediente de post, și anume:

  • 1 sfeclă roșie fiartă feliată subțire
  • 1 gulie fiartă feliată subțire
  • 200 grame orez special pentru sushi
  • 1 pachet de foi alge Nori
  • 500 ml apă în care veți fierbe orezul
  • 30 ml oțet din orez + 1 lingură de zahăr + 2 lingurițe de sare (acest amestec se toarnă peste orezul hidratat)
  • sos wasabi + sos de soia (în acest amestec se lasă la marinat feliile de sfeclă roșie și gulie)
  • maioneză de post (maioneză cu lapte de soia sau maioneză din avocado)

Mod de preparare sushi cu sfeclă și gulie

Mai întâi de toate se fierbe orezul în apă, apoi se lasă la hidratat până când absoarbe toată apa. Ulterior, se toarnă peste orez amestecul de oțet de orez cu sare și zahăr și se amestecă bine.

Sfecla și gulia fierte se taie felii și se lasă la marinat câteva minute în amestecul de sos wasabi și sos de soia.

Se întind foile de alge și se ung cu puțin sos wasabi. Apoi se așază câte o lingură de orez fiert, felii de sfeclă și gulie și se rulează foile.

Peste fiecare rulou de sushi de post se pune câte o linguriță de maioneză, apoi se taie rulourile la dimensiunea dorită. Poftă bună! 

Urmărește CSID.ro pe Google News