O rețetă de plăcintă cu mere cu foi subțiri e întotdeauna o idee bună când vrei să prepari un desert rapid, delicios și mult mai sănătos decât prăjiturile pline de grăsimi din magazine. În cel mult o oră obții un preparat dulce care va fi pe placul tuturor, de la mic la mare. Află cât de ușor poți face acest desert!
Ingrediente pentru o tavă dreptunghiulară de 40 x 30 x 4 cm:
Merele se spală și se curăță de coajă, apoi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se adaugă peste ele sucul de la o lămâie și se amestecă bine.
Se adaugă zahărul, scorțișoara, grișul, zahărul vanilat bourbon și se omogenizează bine compoziția cu o lingură de lemn. Nu stoarce merele, pentru că se duce tot gustul!
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pune în tavă o foaie de copt, apoi o foaie de plăcintă pe care o stropești cu puțin ulei pe întreaga suprafață. Continuă cu următoarele 5 foi, respectând aceeași regulă – ulei pe fiecare.
După ce așezi a 6-a foaie de plăcintă, adaugă compoziția cu mere și întinde-o pe întreaga suprafață. Continuă cu următoarele 6 foi, stropindu-le de fiecare dată cu puțin ulei sau unt topit, inclusiv ultima foaie.
După ce termini de asamblat plăcinta, taie superficial pătrățele cu un cuțit bine ascuțit.
Introdu tava cu plăcintă în cuptorul încins la 200 de grade Celsius și lasă la copt 20 de minute. După expirarea timpului, redu temperatura la 180 de grade Celsius și mai lasă plăcinta la copt încă 30 de minute.
După ce scoți plăcinta din cuptor, las-o să se răcească complet (acoperită cu un prosop de bumbac – astfel se vor înmuia foile de deasupra) înainte de a o pudra cu zahăr. Poftă bună!