Dacă vrei să prepari un desert delicios și răcoritor de vară, încearcă această rețetă de cheesecake de zmeură fără coacere. Poți înlocui zmeura cu mure, căpșuni sau afine, dacă-ți plac mai mult aceste fructe. Descoperă mai jos rețeta simplă a acestui desert care va fi pe placul tuturor!
Pentru blat ai nevoie de 150 grame biscuiţi digestivi şi 60 grame unt topit. Macină biscuiții cât mai fin şi amestecă-i cu untul topit. Așază compoziția într-o tavă rotundă de tort cu diametrul de 18 cm, cu pereți detașabili. Presează cu ajutorul unei linguri. Pune tava acoperită cu folie la frigider pentru 30 de minute.
Amestecă într-un pahar 5 grame gelatină (o jumătate de pliculeț) și 2 lingurițe de suc de lămâie. Lasă deoparte 5 minute.
Pune amestecul de gelatină într-o tigaie și adaugă 2 lingurițe de amidon de porumb, 50 grame zahăr și 300 grame zmeură.
Amestecă ușor și lasă pe foc mediu până zmeura se înmoaie și se transformă într-un sos gros. Dă deoparte tigaia și toarnă sosul de zmeură printr-o sită, ca să elimini sâmburii mici. Lasă sosul de zmeură să se răcească la temperatura camerei.
Pune într-un castron 450 grame de cremă de brânză. Amestecă bine cu un mixer până crema devine pufoasă. Adaugă 90 de grame de zahăr pudră și 1 linguriță de extract de vanilie. Mixează din nou.
Toarnă sosul de zmeură răcit peste crema de brânză și mixează din nou.
Într-un castron separat, mixează 160 ml de frișcă lichidă abia scoasă de la frigider până se întărește. Toarn-o peste crema de brânză cu sos de zmeură din celălalt castron și amestecă ușor cu o lingură de lemn sau spatulă de silicon.
Scoate tava cu blatul de biscuiți de la frigider și toarnă compoziția obținută. Nivelează suprafața cu un cuțit.
Lasă cheesecake-ul la frigider minimum 8 ore înainte de servire. Poți decora cu zmeură și afine, frunze de mentă și zahăr pudră.
Mai jos ai varianta video a rețetei de cheesecake de zmeură fără coacere. Poftă bună!