Chifle cu crochete de pește: Le poți face cu orice tip de pește alb, dar schimbând codul cu păstrăvul spre exemplu, ai o ocazie excelentă să adaugi ceva nou în repertoriul tău culinar cu pește. Păstrăvul este o sursă bună de omega 3 și vitamina D, deci cu siguranță ar trebui să încerci!
Presară făina pe o farfurie, iar pesmetul pe alta. Bate ouăle cu un praf de piper negru într-un bol larg. Taie fileurile de pește în fâșii de 2 cm, apoi înmoaie-le în făină, scuturând excesul. Apoi, înmoaie în ou, rulează în pesmet până sunt bine acoperite și așază-le pe o tavă.
Alege frunzele de pătrunjel, apoi toacă fin împreună cu mărarul, caperele și castraveții și transferă-le într-un castron. Amestecă-le cu iaurtul, maioneza și muștarul, rade fin coaja de lămâie și stoarce sucul, apoi amestecă bine și condimentează după gust.
Preîncălzește cuptorul la 160°C și feliază fin salata.
Pune o tigaie mare pe foc mediu cu o lingură de ulei de măsline. Adaugă bastonașele de pește și prăjește-le în tigaie timp de 3 minute pe fiecare parte până devin crocante și aurii.
Între timp, încălzește chiflele în cuptor timp de 2 minute, apoi taie-le în două.
Pentru a servi, umple chiflele cu o lingură de sos tartar și o mână de salată tocată, apoi așază trei bastonașe de pește deasupra. Întinde puțin sos tartar pe partea de jos a capacului chiflei, pudrează cu piper cayenne, dacă folosești, apoi pune capacul deasupra și bucură-te de un fel de mâncare delicios.
Sursă foto: Shutterstock
CITEȘTE ȘI: Puțini români știu acest lucru. Câte luni poate fi ținut peștele în congelator, de fapt