Am văzut multe rețete cu spaghete și chifteluțe, dar pentru a simplifica puțin lucrurile și pentru a nu sta prea mult să pregătim cina, am descoperit o rețetă de chifteluțe cu mămăliguță. O rețetă clasică și cu un twist de arome. În plus, cu siguranță cei pe care îi vei încânta cu această rețetă îți vor mai cere încă o porție sau te vor felicita pentru rezultatul obținut. Și nu durează mai mult de 20 de minute.
Chifteluțe- 4 porții
Mămăliguță
Chifteluțe: Într-o tigaie pune uleiul la încins la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o timp de 4 minute. Adaugă usturoiul și fă-l saute pentru încă 1 minut. Lasă-le la temperatura camerei să se răcească. Într-un bol mediu amestecă amestecul de ceapă și usturoi cu parmezanul, pătrunjelul, oregano, ou și carnea tocată. Adaugă bucățile de miez de pâine și asezonează cu sare și piper. Pune cuptorul la preîncălzit la 190 de grade Celsius, întinde o hârtie de copt în tigaie și folosește un spray de gătit. Cu ajutorul unei linguri ia din amestec și formează biluțe pe care ulterior le așezi pe tavă. Lasă-le la cuptor timp de 20-25 de minute. Poți face chiar și un sos de roșii pe care să-l adaugi la final peste chifteluțe.
Mămăliguța: Adaugă laptele la foc mic și puțină apă. Adaugă mălaiul și amestecă ocazional să nu se lipească, până când absoarbe tot lichidul.
Chifteluțe:
Mămăliguța: