Ciorba a la grec de pui face parte din topul celor mai căutate rețete, așa că trebuie neapărat să o încerci și tu, dacă nu ai avut încă ocazia. Află mai jos care sunt ingredientele și modul de preparare pentru o ciorbă a la grec de pui delicioasă!
Într-o oală adâncă de 4 litri, pune carnea de pui, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, morcovii, ceapa și țelina curățate de coajă, frunzele de dafin. Acoperă totul cu apă rece, dă focul mare și adu la fierbere.
Ai grijă să iei mereu spuma care se formează la suprafață, ca să obții o ciorbă limpede.
După ce ajunge ciorba la fierbere, redu focul la mediu și mai lasă la fiert aproximativ o oră.
După expirarea timpului, scoate din ciorbă puiul fiert și legumele și strecoară ciorba printr-o sită, într-o altă oală, ca să obții un lichid limpede.
Pune pe foc o oală cu 2 linguri de ulei și adaugă morcovii fierți dați pe răzătoare (aceștia vor da o culoare frumoasă ciorbei, dar și un gust dulceag, care se potrivește de minune în combinație cu sucul de lămâie acrișor).
Sotează morcovii pentru 3-4 minute, apoi toarnă peste ei lichidul limpede și adu din nou la fierbere.
Între timp, mărunțește carnea de pui cu o furculiță. Într-un castron, amestecă 3 gălbenușuri cu laptele și smântâna, apoi adaugă un polonic de ciorbă și amestecă din nou. Toarnă acest amestec în ciorbă, împreună cu carnea de pui.
Adaugă sucul de la o lămâie, sare și piper, după gust, apoi oprește focul. Adaugă mărarul tocat în ciorbă, amestecă și acoperă oala cu un capac.
Servește ciorba a la grec de pui cu frunze proaspete de pătrunjel, alături de o felie de pâine unsă cu puțin usturoi și ulei de măsline, dată câteva minute la cuptor. Poftă bună!
Până se actualizează topul celor mai căutate rețete în 2023, vă lăsăm lista celor 10 preparate care au fost intens căutate în anul precedent. Spor la gătit!