Poate că vara s-a încheiat, dar cu siguranță vei mai găsi ocazii în care să petreci alături de prieteni, iar dacă organizați petreceri împreună, de ce să nu experimentați noi băuturi? Avem pe listă trei cocktail-uri japoneze moderne cu un aer super fresh și ingrediente alese cu grijă care promit să-ți facă invitații să se simtă fericiți, confortabili și cu o dispoziție excelentă.
În cartea „The Way of The Cocktails” întâlim aceste băuturi japoneze emblematice, ideale pentru toamnă, care conțin ingrediente de sezon și care au un conținut scăzut de alcool. De exemplu, Hishimochi este un cocktail inspirat din tradiționalul desert japonez Hishi Mochi, care s-ar traduce ca cele trei straturi ale siguranței, adică puritatea, sănătatea și longevitatea.
Ingrediente:
Mod de preparare: Într-un shaker pentru cocktail-uri se amestecă vodka, vinul sec, siropul și sucul de lămâie. Se adaugă gheață și se toarnă în pahare. Deasupra se adaugă puțină șampanie și se ornează cu frunze de mentă.
Ingrediente
Mod de preparare: Într-un shaker pentru cocktail-uri combină toate ingrediente-le, amestecă-le și toarnă-le în pahare. Adaugă roșia cherry pentru decor și opțional zahăr pe marginea paharului.
Ingrediente
Mod de preparare: Pune gheață în pahare, iar într-un recipient separat pudra de matcha, apa fierbinte și amestecă până se formează o pastă. Adaugă siropul și amestecă din nou pentru a se incorpora. Îndepărtează gheața din pahare și toarna amestecul de sirop și matcha și apoi adaugă gheață mărunțită. Adaugă ulterior sucul fără să agiți straturile formate.