Cum să faci compot de vișine fără zahăr și fără conservanți: rețeta este simplă, nu poți da greș! În plus, acest compot de vișine are foarte puține calorii, pentru că nu are zahăr în compoziție.
E dulce-acrișor, răcoritor, numai bun pentru zilele toride de vară. Vezi mai jos rețeta de compot de vișine delicios!
Spală bine vișinele în apă rece și rupe-le codițele. Înlătură vișinele strivite sau stricate. De preferat să folosești vișine care nu sunt excesiv de coapte.
Pune 3 litri de apă la fiert într-o oală încăpătoare. Adaugă stevia când începe să fiarbă apa și amestecă până se dizolvă, apoi adaugă vișinele. Lasă pe foc 20-30 de minute sau până când vișinele încep să se ridice la suprafață. Oprește focul și pune capacul pe oală.
Compotul de vișine poate fi servit și cald, dar rece, scos de la frigider, este mult mai bun.
Dacă vrei să pui compot de vișine la borcan, pentru iarnă: scoate fructele din oală după ce sunt fierte, apoi pune-le în borcane sterilizate și uscate, de 400 sau 800 de grame. Umple borcanele cu lichidul fierbinte și acoperă cu capace cu filet. Simplu și delicios!