Conopidă la cuptor – rețetă ieftină, dietetică, rapidă. Cât se lasă la copt ca să fie perfect pătrunsă și cu o crustă delicioasă

  • Publicat:
Conopidă la cuptor - rețetă ieftină, dietetică, rapidă. Cât se lasă la copt ca să fie perfect pătrunsă și cu o crustă delicioasă
Foto: Envato

Rapid, simplu și delicios – încearcă această rețetă de conopidă la cuptor! Este un preparat dietetic, prietenos cu silueta (conopida are doar 25 de calorii la suta de grame), dar în același timp sățios și plin de substanțe nutritive cu efect benefic.

Nu ai nevoie de ingrediente prea multe sau complicate, nici de prea mult timp la dispoziție. În cel mult o jumătate de oră, conopida la cuptor este gata să fie devorată. Vezi mai jos rețeta super simplă!

Conopidă la cuptor: ingrediente necesare

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 conopidă, tăiată în buchețele (florete)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 50 de grame de unt topit
  • sare, piper, boia iute, pudră de usturoi – după gust

Rețetă de conopidă la cuptor

Mai întâi de toate, pornește cuptorul la 220 de grade Celsius și pune o foaie pergament pe o tavă întinsă.

Taie conopida buchețele potrivite și spal-o bine sub jet de apă rece, pentru a scăpa de urmele de pământ și eventualele insecte.

Pune buchețelele de conopidă în tavă și toarnă pe deasupra 2 linguri de ulei și untul topit. Amestecă ușor ca să se combine ingredientele.

Într-un castron mic, amestecă sarea și piperul, boiaua și pudra de usturoi. Presară peste conopidă acest amestec de condimente. Ai grijă să amesteci, ca să fie acoperită cât mai bine conopida cu mirodenii.

Tava cu conopidă se dă la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute sau până când conopida capătă textura dorită (la jumătatea timpului, întoarce buchețelele de conopidă pe cealaltă parte). Dacă îți place să fie mai moale, las-o încă 5-10 minute la cuptor.

Conopidă întreagă la cuptor sau airfryer

Dacă lași conopida întreagă la cuptor, timpul de coacere poate depăși 60 de minute. În acest caz, trebuie să o acoperi cu folie de aluminiu și să o lași la copt aproximativ 50 de minute, la 190 de grade Celsius. Apoi scoate folia de aluminiu și mai las-o la rumenit 10-20 de minute, la 220 de grade Celsius.

Conopida poate fi gătită foarte bine și la airfryer – în cazul acesta folosești doar 2 linguri de ulei și condimente, fără unt. Se lasă 10-15 minute la 190 de grade Celsius, având grijă să întorci buchețelele de conopidă la fiecare 5 minute, ca să se coacă uniform și să fie moi.

Pentru un plus de gust, poți rade puțin parmezan pe deasupra conopidei, iar la final să o stropești cu zeamă de lămâie.

Alte rețete cu conopidă:

Supă cremă de conopidă de post – cremoasă, gustoasă, cu puține calorii

Sufleu de conopidă cu brânză la cuptor – rețetă rapidă, gata în 30 de minute

Chifteluțe din conopidă și dovlecel – rețetă cu puține calorii, la cuptor

Pizza cu blat de conopidă, fără pic de făină – delicioasă, cu conținut redus de carbohidrați

Cum să faci piure de conopidă bun pentru slăbit

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult