O reţetă de Jeremy Pang, School of Wok – Covent Garden
Ingrediente
3 cepe verzi
1/2 castravete
Lichidul pentru murat
4 linguri de oţet negru Ching Kiang
4 linguri de zahăr
1/2 linguriţă de sare
1 lingură sos de soia
2 linguri de apă fierbinte
15 boabe zdrobite de piper sichuan
1 căţel de usturoi tăiat fin
Mod de preparare
1. Puneţi bucăţile de castravete într-o pungă de vidat, alături de ceapa verde curăţată
2. Turnaţi amestecul lichid pentru murat în pungă
3. Sigilaţi şi vidaţi punga
4. Zdrobiţi uşor cu pumnul castravetele, pentru ca acesta să fie pătruns de aroma condimentelor
5. Lăsaţi să stea în frigider pentru 15-20 minute
Încercaţi piperul sichuan pentru a descoperi o nouă experienţă a gustului, chiar la dumneavoastră acasă!
Sursa: Electrolux.ro