Dacă te numeri printre iubitorii de ceapă roșie, cu siguranță ești dornic să o integrezi în orice preparat, sub orice formă. De data această avem pentru tine o rețetă de ceapă roșie murată pentru iarnă, care să aducă un plus de savoare preparatelor tale.
Rozul vibrant, gustul dulceag și crunchy n-au cum să nu-ți încânte papilele gustative atunci când consumi ceapă roșie murată în sandwich-uri, salate sau ca garnitură la friptură.
Această rețetă nu este deloc dificilă și nici nu trebuie să fii vreun maestru bucătar. Ai nevoie doar de cinci ingrediente și puțină răbdare până să te bucuri de rezultatul delicios.
Pentru această rețetă ai nevoie de:
În primul rând, trebuie să tai ceapa roșie în felii subțiri, pe care să o împarți ulterior în două borcane. Mai apoi, pune la încălzit oțetul, apa, zahărul din trestia de zahăr și sarea la foc mic și amestecă până când zahărul și sarea se dizolvă. Lasă mai apoi compoziția puțin la răcit și toarn-o peste ceapa feliată. Lasă borcanele la temperatura camerei până se răcesc, apoi pune-le în frigider.
Ceapa va fi gata de consum abia după ce devine roz aprins și se înmoaie. Asta ar însemna într-o oră sau chiar după ce este lăsată peste noapte, în funcție de cât este de subțire. Se ține la frigider timp de două săptămâni.