Ai pus până acum dovlecei murați pentru iarnă? Dacă nu, e vremea să o faci, pentru că sunt delicioși și se potrivesc multor preparate. Îi poți alătura, de exemplu, cărnurilor mai grase, cum ar fi porcul sau mielul, dar și fructelor de mare. Dovleceii murați dau o notă de prospețime extraordinară și echilibrează aromele, făcând din mesele obișnuite un adevărat festin.
Iată cât de ușor poți face acasă dovlecei murați pentru iarnă!
Citește și: Cele mai bune gogonele murate îți ies dacă urmezi această rețetă!
Pentru această rețetă poți folosi dovlecei românești (cei cu coaja verde deschis), dar și zucchini (cei cu coaja verde închis) sau varietăți de alte culori (galbeni, portocalii etc.). Dacă îi combini vei avea o explozie de culoare la borcan!
Un ingredient esențial pentru dovleceii murați este ceapa, care le dă o aromă deosebită. Poți folosi orice fel de ceapă: albă, galbenă, roșie. Însă cel mai bine se potrivește șalota sau ceapa franțuzească – aceasta are o formă alungită și un gust special, descris ca un amestec între ceapă și usturoi.
Cât privește condimentele, poți folosi cât mai multe, după cum vei vedea în lista de ingrediente. Iar mărarul uscat întregește acest amestec de ingrediente care vor da un gust special dovleceilor murați.
Citește și: Pepene murat pentru iarnă. Cum prepari saramura și ce condimente sunt obligatorii
Iată care sunt ingredientele pentru a face acasă dovlecei murați:
Citește și: Secretul celor mai gustoși gogoșari în oțet, fără fierbere. INGREDIENTUL care îi menține crocanți
Vezi mai jos care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a face dovlecei murați:
Citește și: Cea mai bună zacuscă de dovlecei. Rețeta fără exces de ulei
Sursă rețetă: bbcgoodfood