Gem de prune şi mere

Ingrediente: 1,5 kg prune, 1,5 kg mere, 2 kg zahăr, 625 ml apă, o jumătate de cană de suc de lămâie, o linguriţă cu scorţişoară
  • Publicat:
Gem de prune şi mere

Ingrediente: 1,5 kg prune, 1,5 kg mere, 2 kg zahăr, 625 ml apă, o  jumătate de cană de suc de lămâie, o linguriţă cu scorţişoară.

Mod de preparare: se decojesc merele, se scot sâmburii de la prune şi mere şi lasă la fiert, la foc mic, până când fructele ajung să fie numai pulpă. Adăugaţi zahărul, sucul de lămâie şi scorţişoara şi amestecaţi până se dizolvă complet zahărul. Se lasă la fiert până când gemul capătă o consistenţă groasă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Castravete şi ceapă verde murate
Castravete şi ceapă verde murate
Recomandări: