Se apropie cu pași repezi luna august, așa că gospodinele încep deja să-și pregătească cămara cu diverse murături, borcane de zacuscă, dulceață și compoturi. Românii adoră murăturile, așa că trebuie neapărat să încercați rețeta de conopidă murată în saramură. Reprezintă un adevărat deliciu pentru orice masă și poate fi consumată cu diverse mâncăruri în timpul iernii.
Cum să faci cea mai bună conopidă murată în saramură? De regulă, aceasta capătă o culoare rozalie în borcan, însă trebui să știți ce ingrediente să adăugați pentru o astfel de culoare. În plus, atunci când o puneți la murat, conopida murată nu trebuie să iasă nici prea moale, dar nici prea crocantă. Mai mult, nu trebuie să fie prea dulce, ci mai acrișoară.
De aceea, pentru astăzi vă prezentăm rețeta simplă și rapidă de conopidă murată în saramură, un adevărat deliciu pentru sezonul rece.
Citește și: Îți mucegăiește bulionul? Iată de ce și ce poți face
Rețeta de conopidă murată în saramură este una extrem de simplă, la îndemâna oricărei gospodine. Prima dată, tot ce trebuie să faci este să pui sarea și zahărul în apă și să amesteci bine până când ajunge să se dizolve complet.
Ulterior, buchețelele de conopidă se plasează într-un borcan mare de sticlă și neapărat sterilizat. Poți face asta și într-un recipient potrivit pentru murături. Apoi se adaugă usturoiul tăiat felii subțiri, apoi boabele de piper negru, semințele de muștar, ardeiul iute tăiat rondele și foile de dafin.
Turnați amestecul de sare, zahăr și apă peste conopidă și ingredientul secret. Asigură-te că toate legumele sunt acoperite complet de lichid! Acoperă borcanul sau recipientul în care ai pus conopida, cu un capac sau folie de plastic și pune-l la temperatura camerei timp de 24 de ore. La final, borcanul se pune în frigider, iar conopida se lasă la murat aproximativ 2-3 săptămâni.
Sursa foto: shutterstock