Cozonac keto cu făină de migdale, delicios, cu puține calorii, indicat chiar și persoanelor cu diabet – vezi rețeta mai jos.
Acest tip de cozonac este de inspirație poloneză, mai precis își are originile în cozonacul numit babka, un desert tradițional evreiesc din Europa de Est, umplut cu ciocolată și aromat cu multă scorțișoară. Foaia umplută a acestui desert este în mod normal tăiată pe lungime, astfel încât umplutura să fie expusă.
Pentru că vin sărbătorile, vă propunem o rețetă reinventată de cozonac keto cu făină de migdale de pe dietaketogenica.ro, care să fie mai prietenos cu silueta, delicios, ușor de preparat și care poate rezista până la două săptămâni – asta dacă vă puteți stăpâni pofta și mâncați doar o felie pe zi!
Din ingredientele de mai jos obțineți doi cozonaci minunați, cam 20 de felii în total.
În comparație cu un cozonac „clasic”, care are în jur de 400 de calorii/felie, acest cozonac keto cu făină de migdale e un pic mai slab caloric, dar asta nu înseamnă că trebuie să faci excese!
https://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/dieta-ketogenica-mananci-si-slabesti-11947644/
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Citește pe dietaketogenica.ro cum se prepară cozonacul keto.