Un desert pe care neapărat trebuie să îl încerci – crumble cu mere și fulgi de ovăz, plus „un moț” de înghețată de vanilie! Este un preparat ușor de făcut, ca un fel de plăcintă de mere, dar fără aluat.
Crocant, dulce, dar nu exagerat de dulce, cu texturi diferite care pur și simplu se vor simți ca un curcubeu pe cerul gurii. Așa poate fi descris acest crumble cu mere și fulgi de ovăz, un desert pe cât de simplu, pe atât de delicios!
În mai puțin de o oră de poți bucura de ceva dulce care să te binedispună, fără să-ți faci griji în privința aditivilor dubioși. În această rețetă, ca de altfel în toate preparatele pe care le facem acasă, aditivii cu nume complicate nu își au locul. Și bine-ar fi să ne facem timp să gătim mai mult (și mai sănătos) acasă!
Iată rețeta pas cu pas pentru acest delicios desert cu mere și fulgi de ovăz!
Mai întâi de toate, pornește cuptorul la 195 de grade Celsius.
Spală bine merele și curăță-le de coajă, cotor, codițe. Taie-le în cuburi micuțe, cât de cât egale, ca să se coacă uniform.
Pune merele tăiate într-un castron mare, adaugă restul ingredientelor pentru umplutură și amestecă bine. Toarnă compoziția într-o tavă dreptunghiulară, pătrată sau rotundă tapetată cu hârtie de copt. Nivelează cu o spatulă.
Într-un alt castron, amestecă toate ingredientele pentru crumble până se omogenizează și toarnă compoziția peste merele din tavă. Dacă se fac guguloaie, sfărâmă-le cu degetele ca să acopere bine merele.
Dă tava la cuptorul încins pentru 35-40 de minute sau până când se înmoaie bine merele. Servește fierbinte, cu o lingură de înghețată de vanilie cremoasă pe deasupra. Poftă bună!
Mai jos puteți vedea 3 variante de crumble preparate de Jamie Oliver.