Încă din lockdown am văzut peste tot această rețetă și, deși este extrem de simplă, am decis abia acum să o pun în practică. Cum mi-a venit ideea? Fructiera mea avea în ea câteva banane care urmau să fie aruncate pentru că deja erau prea coapte. Atunci mi-am zis ca nu are rost să fac o risipă alimentară și să încerc să mă folosesc cumva de ele. Și mi-a venit instant în minte rețeta de banana bread.
Nu am avut nevoie de multe ingrediente și, din fericire, toate s-au regăsit la mine-n bucătărie.
Ingrediente pe care le-am folosit:
Mod de preparare: Înainte de toate am uns o tavă de chec cu unt, iar mai apoi am tapetat-o cu făină.
Cu ajutorul unei furculițe am pisat cele 4 banane până am obținut un piure. Am adăugat la mixat cele 150g de unt moale cu zahăr, iar după ce s-a format o textură cremoasă am adăugat și cele două ouă și am continuat să mixez compoziția. Am pus și bananele, am amestecat în continuare și am adăugat ulterior și făina cu praful de copt. După ce am amestecat bine toate ingredientele am turnat compoziția în tava de copt. Am feliat o banană pe care am pus-o deasupra pentru decor și am lăsat prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de o oră.