Cum ar fi fost copilăria celor care au astăzi 30 plus fără celebra spumă de căpșuni? Aproape în fiecare casă, în lunile mai, dar şi iunie-iulie, suava aromă de căpșuni ascunsă în consistenta spumă de albuş de ou şi îndulcită discret cu zahăr dădea gust.
Vrei să ai cât mai des gusturi care să îţi ofere confort? Unele de care ţi se face dor clar au legătură cu copilăria. Cum lunile călduroase sunt sinonime cu căpşunile, dar şi cu cireşele, vișinele, caisele sau piersicile, atenţia se concentrează asupra acestor minunate fructe roşii.
Pentru un desert uşor, delicat, fin, rapid, fără coacere, fără făină – alegerea este clar spuma de căpşuni. Aveţi nevoie de un mixer şi de albuşuri, zahăr, căpşuni coapte.
Căpşunile sunt fructe pline de savoare şi vitamine. Mai ales căpşunile de grădină din soiuri româneşti. Pentru după-amieze relaxante, faceţi o spumă de căpșune delicioasă!
Albuşurile se bat spumă, ca la bezea. Din când în când se adaugă câte puţin zahăr.
Căpşunile – spălate şi tăiate bucăţele – se pun pe rând. Se mixează mereu cu mixerul.
Spuma trebuie consumată cât mai rapid. Se ornează după gust. Poftă bună!