CSÎD a încercat: Supă de usturoi, rețetă internațională

Ce ar fi să încercați o rețetă nouă în acest sezon? Vă propunem o supă de usturoi și cartofi.
  • Publicat:
CSÎD a încercat: Supă de usturoi, rețetă internațională
CSÎD a încercat o rețetă inedită de supă de usturoi cu cartofi, foto Shutterstock

Există foarte multe variante de supe cu usturoi, diferite de la țară la țară. Noi am testat o variantă a rețetei de supă de usturoi cu cartofi. Absolut savuroasă și ușor de preparat. Cartofii pot fi înlocuiți însă și cu dovlecei.

Mai ales în sezonul rece, usturoiul este o aromă savuroasă, dar și un sprijin al sistemului imunitar dacă este consumat ca atare. Atunci când vine vorba despre preparate cu usturoi, fiecare țară are propriile rețete. Iar fiecare chef sau bucătar amator dozează usturoiul după bunul plac. Fie că abia simți aroma de usturoi, fie că acesta este intensă nu ai cum să nu îndrăgești gustul. Iarna aceasta vă propunem să încercați o rețetă de supă de usturoi.

Ce ingrediente sunt necesare pentru supa de usturoi?

Aveți nevoie de usturoi, ceapa, cartofi, lapte, morcov, smântână sau iaurt, cuișoare, foi de dafin, 2 ouă, lămâie, pătrunjel proaspăt, păstrârnac, zeamă de lămâie. Se poate servi cu o felie de pâine prăjită. Supa se poate servi ca atare sau se poate transforma în supă cremă, pasându-se cu ajutorul unui mixer vertical.

Supă de usturoi și cartofi – rețetă

Ingrediente:

  • 3 căpățâni de usturoi
  • 2 cartofi mari
  • 2 rădăcini de păstrânac
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri smântână sau iaurt
  • Pătrunjel
  • Lămâie
  • Sare
  • Piper
  • 1 lingură de ulei rezistent la temperaturi înalte
  • o foaie de dafin
  • 5 cuișoare

Mod de preparare:

Se curăță și toacă mărunt toate ingredientele. Într-o cratiță se pun 3 linguri de apă și una de ulei și se călesc la foc mic usturoiul și ceapa. Apoi se adaugă cartofii cubulețe, păstrânacul, morcovul și cana de lapte și apă. Tot acum este momentul să puneți și foia de dafin și cuișoarele. Cand au fiert se drege cu ou și smântână și se asezonează cu sare, piper, zeamă de lămâie, pătrunjel. Dacă doriți, o puteți transforma într-o supă cremă cu ajutorul unui mixer vertical. Se poate consuma alături de o felie de pâine prăjită. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Desert de Crăciun cu o notă italiană
Desert de Crăciun cu o notă italiană