Există foarte multe variante de supe cu usturoi, diferite de la țară la țară. Noi am testat o variantă a rețetei de supă de usturoi cu cartofi. Absolut savuroasă și ușor de preparat. Cartofii pot fi înlocuiți însă și cu dovlecei.
Mai ales în sezonul rece, usturoiul este o aromă savuroasă, dar și un sprijin al sistemului imunitar dacă este consumat ca atare. Atunci când vine vorba despre preparate cu usturoi, fiecare țară are propriile rețete. Iar fiecare chef sau bucătar amator dozează usturoiul după bunul plac. Fie că abia simți aroma de usturoi, fie că acesta este intensă nu ai cum să nu îndrăgești gustul. Iarna aceasta vă propunem să încercați o rețetă de supă de usturoi.
Aveți nevoie de usturoi, ceapa, cartofi, lapte, morcov, smântână sau iaurt, cuișoare, foi de dafin, 2 ouă, lămâie, pătrunjel proaspăt, păstrârnac, zeamă de lămâie. Se poate servi cu o felie de pâine prăjită. Supa se poate servi ca atare sau se poate transforma în supă cremă, pasându-se cu ajutorul unui mixer vertical.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curăță și toacă mărunt toate ingredientele. Într-o cratiță se pun 3 linguri de apă și una de ulei și se călesc la foc mic usturoiul și ceapa. Apoi se adaugă cartofii cubulețe, păstrânacul, morcovul și cana de lapte și apă. Tot acum este momentul să puneți și foia de dafin și cuișoarele. Cand au fiert se drege cu ou și smântână și se asezonează cu sare, piper, zeamă de lămâie, pătrunjel. Dacă doriți, o puteți transforma într-o supă cremă cu ajutorul unui mixer vertical. Se poate consuma alături de o felie de pâine prăjită. Poftă bună!