Pe 9 martie, românii celebrează Sfinții 40 de Mucenici, iar tradiția preparării mucenicilor este păstrată cu sfințenie. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa specială de mucenici, care include un truc esențial pentru un gust desăvârșit.
Pentru aluat:
Pentru zeama mucenicilor:
Făina se pune într-un vas, iar în mijloc se face o gaură în care se adaugă zahărul vanilat, sarea, uleiul, drojdia și apa. Se amestecă bine până se formează un aluat dens. Acesta se lasă la dospit, apoi se întinde și se modelează mucenicii în formă de „8”.
După modelare, mucenicii se pun la fiert, apoi se dau la cuptor pentru câteva minute. Trucul lui chef Scărlătescu este să îi lase peste noapte să se întărească, ceea ce le oferă o textură perfectă.
Între timp, apa se pune la fiert pentru zeamă. Când dă în clocot, se adaugă toate ingredientele, iar la final, compoziția se toarnă peste mucenici. Astfel, aceștia capătă un gust aromat și o consistență ideală.
Această rețetă simplă, dar savuroasă, respectă tradiția și garantează un desert delicios pentru ziua de 9 martie.
Sursă foto – Cristina.A / Envato