Cum faci cele mai delicioase brioșe cu cartofi dulci și ciocolată

Iubitorii de deserturi au acum un motiv să încerce o rețetă surprinzătoare și savuroasă: brioșele cu cartofi dulci și ciocolată. Acestea sunt ușor de pregătit.
  • Publicat:
Cum faci cele mai delicioase brioșe cu cartofi dulci și ciocolată
Cum faci cele mai delicioase brioșe cu cartofi dulci și ciocolată

Transformă cartofii dulci într-un ingredient vedetă pentru brioșe delicioase. Când sunt copți și pasați, aceștia adaugă o textură umedă, o culoare vibrantă și o dulceață subtilă care se îmbină perfect cu aroma intensă a ciocolatei. Descoperă rețeta simplă și savuroasă pentru un desert inedit.

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci de mărime medie
  • ¾ cană ulei de măsline extravirgin
  • 1 ½ căni făină integrală de grâu
  • 1 ½ lingurițe de praf de copt
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță sare
  • ¾ cană zahăr
  • 3 ouă mari, la temperatura camerei
  • 140 grame de ciocolată dulce-amăruie (60% cacao), mărunțită (1 cană)

Mod de preparare

Pregătirea cartofilor dulci:

  • Preîncălziți cuptorul la 200°C.
  • Înțepați cartofii dulci cu o furculiță și așezați-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Coaceți timp de aproximativ o oră, până când devin moi.
  • Lăsați-i să se răcească, apoi scoateți miezul și pasați-l. Măsurați o cană de piure pentru rețetă și păstrați restul pentru alte utilizări.

Prepararea compoziției:

  • Reduceți temperatura cuptorului la 180°C. Pregătiți o tavă pentru 12 brioșe, fie cu hârtii speciale, fie unse ușor cu ulei.
  • Într-un bol mediu, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea.
  • Într-un alt bol, amestecați zahărul, ouăle, uleiul și piureul de cartofi dulci.
  • Turnați ingredientele umede peste cele uscate și amestecați până se omogenizează ușor. Adăugați bucățile de ciocolată.

Coacerea brioșelor:

  • Împărțiți compoziția uniform în formele de brioșe.
  • Coaceți timp de 24 de minute, până când devin aurii, iar partea superioară revine la loc după ce este apăsată ușor.
  • Lăsați brioșele să se răcească 5 minute în tavă, apoi transferați-le pe un grătar pentru a se răci complet.

Aceste brioșe sunt perfecte pentru un mic dejun delicios sau ca gustare de după-amiază. Aromele lor dulci și echilibrate le transformă într-un desert pe care toată familia îl va adora.

Sursa: marthastewart.com

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Daiana Matei - Redactor
Daiana Matei este o jurnalistă cu o experiență solidă în domeniul entertainmentului, activând din 2016 în presa românească. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și deține un masterat în Managementul Instituțiilor Mass-Media. Daiana Matei ...
citește mai mult