Transformă cartofii dulci într-un ingredient vedetă pentru brioșe delicioase. Când sunt copți și pasați, aceștia adaugă o textură umedă, o culoare vibrantă și o dulceață subtilă care se îmbină perfect cu aroma intensă a ciocolatei. Descoperă rețeta simplă și savuroasă pentru un desert inedit.
Ingrediente
- 2 cartofi dulci de mărime medie
- ¾ cană ulei de măsline extravirgin
- 1 ½ căni făină integrală de grâu
- 1 ½ lingurițe de praf de copt
- ½ linguriță bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe scorțișoară măcinată
- ½ linguriță sare
- ¾ cană zahăr
- 3 ouă mari, la temperatura camerei
- 140 grame de ciocolată dulce-amăruie (60% cacao), mărunțită (1 cană)
Mod de preparare
Pregătirea cartofilor dulci:
- Preîncălziți cuptorul la 200°C.
- Înțepați cartofii dulci cu o furculiță și așezați-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți timp de aproximativ o oră, până când devin moi.
- Lăsați-i să se răcească, apoi scoateți miezul și pasați-l. Măsurați o cană de piure pentru rețetă și păstrați restul pentru alte utilizări.
Prepararea compoziției:
- Reduceți temperatura cuptorului la 180°C. Pregătiți o tavă pentru 12 brioșe, fie cu hârtii speciale, fie unse ușor cu ulei.
- Într-un bol mediu, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea.
- Într-un alt bol, amestecați zahărul, ouăle, uleiul și piureul de cartofi dulci.
- Turnați ingredientele umede peste cele uscate și amestecați până se omogenizează ușor. Adăugați bucățile de ciocolată.
Coacerea brioșelor:
- Împărțiți compoziția uniform în formele de brioșe.
- Coaceți timp de 24 de minute, până când devin aurii, iar partea superioară revine la loc după ce este apăsată ușor.
- Lăsați brioșele să se răcească 5 minute în tavă, apoi transferați-le pe un grătar pentru a se răci complet.
Aceste brioșe sunt perfecte pentru un mic dejun delicios sau ca gustare de după-amiază. Aromele lor dulci și echilibrate le transformă într-un desert pe care toată familia îl va adora.
Sursa: marthastewart.com
Sursa foto: Shutterstock