E atât de simplu să faci unt de casă – ai nevoie doar de smântână și de cel mult 10 minute! Întins pe pâine prăjită sau folosit în diverse mâncăruri ori deserturi, untul de casă este delicios și poate fi preparat rapid și simplu. Dacă încerci rețeta, sigur vei renunța la untul din comerț!
Citește și: Cum scoți amăreala din vinete – 4 metode testate, eficiente
Pentru a obține o bucată de unt de casă de aproximativ 500 de grame, ai nevoie de 1 litru smântână lichidă grasă (40% grăsime).
Este acea smântână din care se face frișca, dar e foarte important să aibă procent cât mai mare de grăsime pentru a ieși untul gustos.
Opțional, poți folosi sare (dacă vrei ca untul să fie sărat), usturoi sau diverse verdețuri tocate mărunt (pătrunjel, mărar, cimbru, rozmarin etc.).
Citește și: Salata sățioasă care taie pofta de dulce. Rețetă de salată coleslaw cu varză, morcov, mere și sos de iaurt
Mod de preparare:
Citește și: Cea mai rapidă rețetă de maioneză. E gata în mai puțin de 60 de secunde!
Sursă rețetă: biggerbolderbaking.com