Bubble tea (boba tea) sau ceaiul cu perle de tapioca este o băutură originară din Taiwan care începe să prindă popularitate și în România. Acesta este de fapt un amestec de ceai, lapte și biluțe sau perle de tapioca, care au consistența unui aluat fraged înainte să fie fierte. Tapioca este de fapt o formă de amidon vegetal extras din rădăcina de manioc.
Chiar dacă poți cumpăra Bubble Tea direct din cafenea, noi îți recomandăm să încerci să faci acasă acest tip de ceai inedit, pentru că este ușor de preparat și îl poți face exact pe gustul tău. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare!
Pentru a prepara Bubble Tea acasă ai nevoie de următoarele ingrediente:
Poți folosi alte sortimente de ceai, dacă cel negru nu este pe gustul tău, cum ar fi ceaiul verde, ceaiul de iasomie, oolong, matcha, masala, Earl Grey etc.
Opțional, poți adăuga în băutură puțină miere de albine sau zahăr brun, dacă vrei să fie mai dulce.
Biluțele de tapioca se lasă la fiert în 500 ml de apă pentru aproximativ 10 de minute, apoi se stinge focul, se acoperă vasul cu un capac și se mai lasă încă 10 de minute.
Se scot biluțele de tapioca din vas și se clătesc cu apă rece. Acestea capătă o textură gelatinoasă atunci când sunt făcute și gata de adăugat în Bubble Tea.
Se pun perlele de tapioca fierte pe fundul unui pahar mare, apoi cele 2 lingurițe de biluțe „explozive”.
Se toarnă ceaiul negru, apoi laptele, până se umple paharul – se amestecă bine.
Bubble Tea se servește rece, într-un pahar mare, transparent, cu un pai gros.