Cum să faci Bubble Tea sau ceai cu perle de tapioca și bobițe „explozive” cu suc de fructe

Rețetă Bubble tea (boba tea sau ceai cu perle de tapioca) cu biluțe pline cu suc de fructe care explodează când sunt mușcate
  • Publicat:
Cum să faci Bubble Tea sau ceai cu perle de tapioca și bobițe „explozive” cu suc de fructe
Foto: Envato

Bubble tea (boba tea) sau ceaiul cu perle de tapioca este o băutură originară din Taiwan care începe să prindă popularitate și în România. Acesta este de fapt un amestec de ceai, lapte și biluțe sau perle de tapioca, care au consistența unui aluat fraged înainte să fie fierte. Tapioca este de fapt o formă de amidon vegetal extras din rădăcina de manioc.

Chiar dacă poți cumpăra Bubble Tea direct din cafenea, noi îți recomandăm să încerci să faci acasă acest tip de ceai inedit, pentru că este ușor de preparat și îl poți face exact pe gustul tău. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare!

Bubble tea (boba tea): ingrediente pentru ceai cu perle de tapioca

Pentru a prepara Bubble Tea acasă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 ml lapte rece
  • 100 ml ceai negru simplu (2 pliculețe sau 2 grame de plantă uscată infuzate în apă fierbinte timp de 10-15 minute)
  • 50 grame (2 linguri) de perle de tapioca
  • 2 lingurițe de popping boba (sunt niște bobițe mici umplute cu suc de fructe – pepene, mango, afine, ananas, căpșuni, kiwi, cireșe, mere verzi etc. – care „explodează” în gură când sunt mușcate; le poți comanda de pe internet)
Foto: profimediaimages.ro

Poți folosi alte sortimente de ceai, dacă cel negru nu este pe gustul tău, cum ar fi ceaiul verde, ceaiul de iasomie, oolong, matcha, masala, Earl Grey etc.

Opțional, poți adăuga în băutură puțină miere de albine sau zahăr brun, dacă vrei să fie mai dulce.

Ceai cu perle de tapioca: mod de preparare

Biluțele de tapioca se lasă la fiert în 500 ml de apă pentru aproximativ 10 de minute, apoi se stinge focul, se acoperă vasul cu un capac și se mai lasă încă 10 de minute.

Se scot biluțele de tapioca din vas și se clătesc cu apă rece. Acestea capătă o textură gelatinoasă atunci când sunt făcute și gata de adăugat în Bubble Tea.

Se pun perlele de tapioca fierte pe fundul unui pahar mare, apoi cele 2 lingurițe de biluțe „explozive”.

Se toarnă ceaiul negru, apoi laptele, până se umple paharul – se amestecă bine.

Bubble Tea se servește rece, într-un pahar mare, transparent, cu un pai gros.

Bubble Tea sau ceai cu perle de tapioca
Foto: Envato
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult