Ciocolata caldă de casă este băutura perfectă în sezonul rece! Cei mai mulți preferă să consume această băutură în cafenele sau restaurante, însă se poate prepara cu ușurință și acasă. Pentru a o face cremoasă și delicioasă, trebuie să țineți cont de anumite trucuri. Iată care sunt acestea!
Ciocolata de casă este una dintre cele mai consumate băuturi iarna. Pentru a obține o ciocolată caldă cremoasă și aromată, alegerea ingredientelor de calitate joacă un rol important. Multe gospodine preferă să folosească ciocolată neagră, cu un conținut ridicat de cacao. Indiferent de tipul ciocolatei ales, ciocolata trebuie topită uniform, fără a o arde. În acest fel, veți obține o textură cremoasă și catifelată.
Citește și: 5 reţete de cafea pe care să le savurezi şi care să te încălzească iarna asta
Cei mai mulți preferă ca ciocolata caldă să aibă o onsistență cremoasă, de aceea vă prezentăm pașii simpli prin care puteți obține acest lucru. Pentru o variantă mai sănătoasă, puteți folosi lapte de migdale sau lapte integral. Ciocolata iese mult mai cremoasă dacă adăugați puțină smântână sau frișcă în compoziția ei. Este important ca atunci când preparați ciocolata în casă, să amestecați constant pentru ca laptele să nu fiarbă. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi, pentru un preparat ca la carte:
1.Combină laptele (de preferință integral) cu smântână de gătit
2. În loc de cacao pudră, folosește ciocolată de buna calitate, cu conținut mare de cacao (minimum 70% cacao)
3. Mărunțește ciocolata și topește-o la bain-marie, adăugând și mixul de lapte și smântână de gătit, dar ia de pe foc înainte să înceapă să fiarbă, pentru că există riscul să se ardă compoziția sau să se separe. Astfel, consistența va fi super cremoasă, spre deosebire de textura pe care ai obține-o dacă ai topi ciocolata la microunde sau punând-o direct într-un vas pe foc ca să fiarbă cu laptele.
Într-un vas mediu, topiți la bain-marie ciocolata neagră, adăugând laptele, smântâna de gătit și zaharul. Amestecați constant până când zaharul și ciocolata se topesc. Adăugați extractul de vanilie, dacă doriți, și continuați să amestecați. Îndepărtați vasul de pe foc când ciocolata s-a topit, dar înainte să înceapă să fiarbă. Turnați ciocolata caldă în căni și decorați-o cu bezele ori frișcă pudrată cu cacao sau nucșoară.
Citește și: 3 motive pentru care ciocolata caldă este excelentă pentru sănătatea ta