Cum să faci humus de linte. E foarte simplu, doar amesteci ingredientele în blender!

  • Publicat:
Cum să faci humus de linte. E foarte simplu, doar amesteci ingredientele în blender!
Foto: profimediaimages.ro

În cazul în care te-ai plictisit de gustul clasic de humus de năut, îți propunem o alternativă: humus de linte – verde, roșie, galbenă, maro sau chiar neagră, e alegerea ta. Nu trebuie decât să fierbi înainte lintea, iar mai apoi să adaugi toate ingredientele într-un blender și să mixezi până obții pasta de humus. 

Humusul de linte se servește pe felii de pâine integrală, crackerși, lipii libaneze sau pita. Dacă, în schimb, vrei să mai renunți la făinoase, încearcă ardeiul gras sau capia ori, de ce nu, castraveții, ridichile sau țelina.

Vezi mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.

Humus de linte: ingrediente

  • 500 ml apă
  • 180 grame linte uscată (alegi ce culoare îți place)
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de pastă de tahini (o poți face acasă, din semințe de susan și ulei de măsline – vezi aici rețeta)
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • 1 linguriță de sare
  • piper, după gust
  • 1 linguriță de boia afumată dulce (pentru decor)

Citește și: 5 rețete de humus, perfecte în timpul postului. Ingrediente și mod de preparare

Rețetă humus de linte: mod de preparare

Mai întâi de toate, umple o oală cu 500 ml de apă și adu la fierbere. Când apa clocotește, adaugă lintea uscată, redu focul și acoperă oala cu un capac.

Se lasă lintea să fiarbă până absoarbe tot lichidul, amestecând ocazional – aproximativ 20 de minute.

După ce lintea e fiartă, las-o la răcit 10 minute.

Pune în blender lintea fiartă și restul ingredientelor (mai puțina boiaua, care va fi pentru decor). Mixează câteva secunde până obții o pastă omogenă și catifelată.

Crema obținută se pune într-un castron și se presară pe deasupra puțină boia dulce afumată.

Humusul de linte rezistă la frigider între 4 și 7 zile, dacă este depozitat într-un recipient închis ermetic, dar și dacă este ținut într-un castron acoperit cu folie alimentară.

Citește și: Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) – un preparat de post foarte gustos

Sursă rețetă: jocooks.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult