În cazul în care te-ai plictisit de gustul clasic de humus de năut, îți propunem o alternativă: humus de linte – verde, roșie, galbenă, maro sau chiar neagră, e alegerea ta. Nu trebuie decât să fierbi înainte lintea, iar mai apoi să adaugi toate ingredientele într-un blender și să mixezi până obții pasta de humus.
Humusul de linte se servește pe felii de pâine integrală, crackerși, lipii libaneze sau pita. Dacă, în schimb, vrei să mai renunți la făinoase, încearcă ardeiul gras sau capia ori, de ce nu, castraveții, ridichile sau țelina.
Vezi mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.
Citește și: 5 rețete de humus, perfecte în timpul postului. Ingrediente și mod de preparare
Mai întâi de toate, umple o oală cu 500 ml de apă și adu la fierbere. Când apa clocotește, adaugă lintea uscată, redu focul și acoperă oala cu un capac.
Se lasă lintea să fiarbă până absoarbe tot lichidul, amestecând ocazional – aproximativ 20 de minute.
După ce lintea e fiartă, las-o la răcit 10 minute.
Pune în blender lintea fiartă și restul ingredientelor (mai puțina boiaua, care va fi pentru decor). Mixează câteva secunde până obții o pastă omogenă și catifelată.
Crema obținută se pune într-un castron și se presară pe deasupra puțină boia dulce afumată.
Humusul de linte rezistă la frigider între 4 și 7 zile, dacă este depozitat într-un recipient închis ermetic, dar și dacă este ținut într-un castron acoperit cu folie alimentară.
Citește și: Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) – un preparat de post foarte gustos
Sursă rețetă: jocooks.com