Află cum să faci paste acasă din numai 2 ingrediente: ouă și făină! E atât de simplu să faci aluatul și să te bucuri de paste proaspete oricând ți-e poftă.
Sigur că un aparat special de făcut paste îți ușurează mult munca, dar nimic nu se compară cu frământatul aluatului și tăiatul acestuia în forma dorită de paste. Poți tăia foi pătrate pentru lasagna ori colțunași, tăieței, firicele subțiri de spaghete, tagliatelle – doar lipsa de imaginație îți poate pune piedici. E aproape terapeutic, spun cei care au încercat o dată și nici că s-au mai întors la pastele din comerț.
Iată cât de simplu este să faci paste acasă!
Ouă și făină – acestea sunt singurele ingrediente de care ai nevoie pentru a prepara aluatul de paste.
Pentru porții suficiente pentru 4 persoane, ai nevoie de:
Citește și: Diferența dintre făina 650 și 000. Sortimentul ideal pentru cozonaci pufoși, bine crescuți
Preparare:
Dacă plănuiești să le gătești mai târziu sau în următoarea zi, așază pastele pe o tavă, acoper-o cu folie și introdu-o la frigider. Pastele proaspete rezistă 3-4 zile la frigider, dar dacă vrei să faci o cantitate mai mare în avans le poți depozita la congelator, într-un recipient închis ermetic, unde rezistă foarte bine până la 8 săptămâni.
Citește și: Diferența URIAȘĂ dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat. Puțini știu detaliul acesta
Pastele făcute acasă se fierb foarte rapid, spre deosebire de pastele din comerț.
Pune pe foc o oală umplută cu 2 litri de apă (e important să folosești o cantitate suficientă de apă, altfel pastele se vor lipi între ele).
Când apa fierbe, adaugă 1 linguriță de sare și pastele proaspete. Sarea are și ea un rol important – amplifică aroma pastelor.
Se lasă pastele să fiarbă aproximativ 2 minute. Semnul că pastele sunt fierte – se ridică la suprafața apei.
Se scurg pastele de apă și se amestecă cu sosul dorit. O sugestie de preparat rapid și delicios pentru cină este acesta – tagliatelle cu creveți și sos de roșii. Vezi rețeta!