Cum să faci sorbet de căpșuni fără zahăr, desertul perfect la dietă în timpul verii

  • Publicat:
Cum să faci sorbet de căpșuni fără zahăr, desertul perfect la dietă în timpul verii
Sursa foto: Shutterstock

Pofta de dulce nu trebuie să-ți strice planurile de slăbire: prepară acest sorbet de căpșuni fără zahăr, fără regrete! Profită de sezon și bucură-te de un desert delicios și răcoritor, care nu-ți amenință silueta. În loc de căpșuni poți folosi oricare alte fructe de pădure de sezon: zmeură, mure sau afine.

Află mai jos cât de ușor se prepară sorbetul de căpșuni!

Rețetă de sorbet de căpșuni: ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

  • 20 de căpșuni
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 60 ml apă
  • 1-2 lingurițe de eritriol și monkfruit (această combinație de îndulcitori este perfectă în dietele low-carb, dar și pentru persoanele diabetice)

Preparare:

Spală bine căpșunile și îndepărtează-le codițele. Taie-le în jumătăți și pune-le într-o pungă la congelator, pentru câteva ore.

Scoate căpșunile congelate și pune-le în blender. Mixează pentru un minut, apoi adaugă restul ingredientelor și continuă să mixezi până se omogenizează compoziția.

Transferă compoziția într-un recipient, acoperă cu capac și lasă la congelator 1-2 ore.

Scoate recipientul cu sorbet și lasă-l la temperatura camerei 10-15 minute înainte de a savura deliciosul desert de vară.

În video de mai jos poți urmări 5 rețete de sorbet cu fructe de sezon.

Sursă rețetă: thesugarfreediva.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult