Ai poftă de un desert rapid, slab caloric și super delicios? Încearcă această rețetă care face furori toamna aceasta și care conține arome delicate de dovleac și scorțișoară, dar și ingrediente benefice precum nuci și ovăz. Iată cât de repede poți prepara și tu un crumble cu dovleac, nuci și ovăz!
Vrei un mic dejun delicios și la fel de sănătos ca un bol de cereale și fructe? Atunci optează pentru un crumble în toată regula, cu dovleac, nuci și ovăz!
Se prepară extrem de rapid și poate fi servit în porții mici.
Ai nevoie de:
Se prepară în felul următor:
Speli dovleacul, îl tai felii, urmând să îl coci la cuptor la 200 de grade Celsius până obții o crustă maronie caramelizată. Apoi îl pasezi simplu folosind furculița sau un blender. Oricare varianta e în regulă.
Tapetezi o tavă la cuptor cu puțin unt și pui compoziția de dovleac în ea.
Aluatul îl prepari în egală măsură de simplu, amestecând untul cu făină și cu ovăzul. Poți adauga o lingură de zahăr opțional, dacă ești amatoare de deserturi mai dulci.
Întreg conținutul îl adaugi precum niște firimituri deasupra dovleacului.
La final, adaugi nuca tocată și ea grosier.
Mai lasă la cuptor compoziția timp de 20 de minute, tot la 200 de grade Celsius, până când crusta va fi una rumenită bine.
Poftă bună!