Cine zice că deserturile trebuie neapărat să conţină zahăr, miere sau sirop de arţar? Adevărul este că ne putem bucura de toate aceste gustări şi fără să adăugăm zahăr sau alţi îndulcitori. Am pregătit pentru voi trei reţete simple care se bazează pe gustul natural al fructelor şi, pentru că acestea sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre, promitem că aceste deserturi sunt şi cât se poate de sănătoase. Aşadar, dacă ai prin bucătărie ingrediente precum scorţişoară şi ghimbir te poţi apuca de treabă.
INGREDIENTE PENTRU DOUĂ PORŢII
MOD DE PREPARARE
Pune toate ingredientele într-un blender, cu excepţia zmeurii, şi amestecă până obţii o pastă. Adaugă conţinutul în boluri de desert şi adaugă ca topping zmeura şi menta.
INGREDIENTE PENTRU DOUĂ PORŢII
MOD DE PREPARARE
Într-un bol de mici dimensiuni combină untul de arahide cu ovăzul şi scorţişoara. Pune o tigaie la foc mic şi adaugă cireşele şi sucul de lămâie, apa şi ghimbirul şi lasă-le la încălzit până încep să facă bule. Adaugă conţinutul din tigaie peste amestecul de unt de arahide şi ovăz şi adaugă deasupra fulgii de migdale.
INGREDIENTE PENTRU PATRU PORŢII
MOD DE PREPARARE
Adaugă într-un blender untul de caju, curmalele, uleiul de cocos şi vanilia şi amestecă până obţii o pastă. Într-un bol de mici dimensiuni amestecă făina de migdale, seminţele de chia şi scorţişoara. Peste, adaugă amestecul de caju şi combină ingredientele. Lasă-le la frigider pentru 10 minute, apoi din compoziţia obţinută formează biluţe, pe care mai apoi le treci prin fulgi de cocos. Lasă-le la frigider cel puţin 10 minute.