Chef Paul Siserman dezvăluie pentru CSID câteva reţete de prăjituri cu care poţi face senzaţie în faţa prietenilor.
Ingrediente blat:
Mod de preparare pentru blat:
Se bat albuşurile spumă cu zahărul, care se presară puţin câte puţin, apoi adăugăm apa caldă şi restul ingredientelor. Amestecăm uşor cu o paletă. Compoziţia obţinută se aşază într-o tavă, în care am pus în prealabil o foaie de copt unsă cu puţin ulei. Introducem totul în cuptorul preîncălzit la 170 grade ( circa 35-40 min). Pentru siguranţă facem testul cu scobitoarea.
Ingrediente cremă:
Prepararea cremei:
Gălbenuşurile, laptele, budinca de frişcă şi amidonul se amestecă bine cu telul. Compoziţia se fierbe şi se pune la rece. Untul se mixează cu zahărul. Se adaugă crema răcită, apoi se mestecă până când compoziţia devine cremoasă.
Se unge blatul cu cremă, după care se adaugă biscuiţii daţi prin cafea (o singura dată să nu fie prea însiropaţi )şi deasupra se face o glazură de ciocolată.
Ingrediente foi:
Mod de preparare pentru foi:
Albusurile se bat spumă cu zaharul, care se presară puţin câte puţin, asta până când compoziţia devine tare şi lucioasa, apoi se adaugă nuca şi făina. Se mestecă cu o paletă de jos în sus. Se împarte aluatul în 3 şi se fac foi subţiri, care se coc pe dosul tăvii, nu înainte de a pune foaie de copt şi a unge cu puţin ulei.
Ingrediente cremă:
Mod de preparare:
Smântâna, gălbenusurile , făina, ciocolata şi cacaoa se amestecă bine şi se fierb la foc mic sau pe baie de abur, apoi se lasă la răcit. Între timp se mixează untul cu zahărul şi se amestecă cu crema răcită. Cu aceeaşi cremă se ung foile, iar peste ultimul strat de cremă, pentru o mai bună savoare, se adaugă nuca coaptă şi tăiată. Prăjitura se taie cu un cuţit umed.
Ingrediente aluat:
Mod de preparare:
Se framântă bine toate ingredientele. Apoi, aluatul obţinut se pune într-o folie şi se dă la rece minim 2 ore. După acest proces, aluatul se întinde până ajungem la o foaie de 2-2,5 mm, care se taie cu o formă rotundă (poate fi şi în formă de steluţă etc). Se coace la cuptorul preîncălzit la 160-170 grade, într-o tavă cu folie de copt.
Ingrediente cremă:
Mod de preparare:
Ciocolata se fierbe cu frişca lichidă pe o baie de aburi sau la foc mic. Se răceşte bine (se pune în frigider minim 2 ore). După răcire se adaugă esenţa de rom şi se mixează timp de 3 min, asta pâna devine spumoasă şi aerată.
Se iau biscuiţii, care au fost copţi şi răciţi, se ung cu cremă şi se ataşează doi câte doi. Deasupra se face o glazură de ciocolată, iar peste ea putem presăra nucă de cocos sau nucă prăjită şi tăiată.