Cât este vara de lungă, fructele proaspete sunt la mare căutare. Și nu de puține ori din dorința de a avea o alimentație cât mai sănătoasă cumpărăm multe fructe și legume proaspete. Iar unele dintre ele rămân neconsumate și se ofilesc, strică. Și de ce să nu recunoaștem, multe sfârșesc la gunoi. Ei bine, există nenumărate variante pentru a evita rispa alimentară. Una dintre ele este evident, să cumperi fix cât consumi. Nu un kilogram din fiecare fruct de care îți este poftă. Nu este nimic în neregulă să cumperi 1 măr, 200 grame cirește, 3 caise și 2 pere dacă asta poftești.
Tot în ideea de a stopa risipa alimentară am valorizat 4 mere ce nu mai erau tocmai apetisante, deh, cine poate concura cu cireșele în sezon? Și le-am transformat într-o prăjitură de nota 10. Rețeta face furori pe instagram.
4 mere mari, ouă, zahăr (brun sau alb), ulei de floarea soarelui sau unt topit, praf de copt, făină albă pentru prăjituri, lapte, lămâie. Se pot pune scorțișoară, vanilie, cardamom în funcție de preferințe.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se taie merele felii subțirele. Pot fi cu coajă. Se stropesc cu puțină zeamă de lămâie pentru a nu se oxida. Într-un castron se amestecă deodată 4 ouă (albușul și gălbenușul nu trebuie separate) și zahărul. Când s-au omogenizat se adaugă ușor, ușor laptele, făină, uleiul. La sfârșit se pune și praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt se pun merele și apoi se toarnă aluatul peste. Pe lasă la copt, la foc mediu circa 35 de minute. Testul cu scobitoarea este ajutor pentru a verifica dacă prăjitura s-a copt. Poftă bună!