Baclavaua este un desert tradiţional şi autentic turcesc.
Acesta se face cel mai des de sărbătorile religioase pentru a servi oaspeţii.
Baclavaua este un desert făcut cu aluat de plăcintă, nuci, unt şi zahăr.
Să vedem cum se prepară acest desert fabulos!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 175 de grade, se pune untul la topit şi se adaugă 2 linguri 2linguri de unt topit în tavă. Amestecăm nuca cu 2 linguri de zahăr şi scorţişoara.
Luăm 2 foi şi le aşezăm cu grijă în tavă, se ung cu unt topit şi se urmează acelaşi procedeu până epuizăm jumătate de pachet din foile de plăcintă. După ce am terminat de aşezat jumătate din foi, punem umplutura de nucă şi nivelăm, apoi începem acelaşi procedeu ca şi la început, câte 2 foi, le ungem bine cu unt.
Când am terminat, cu un cuţit foarte ascuţit tăiem totul în rombri sau pătrate,după preferinţă, şi turnăm untul rămas peste ea. Se introduce în cuptorul încins pentru 40-50 de minute până se rumeneşte.
Între timp facem un sirop din apă, zahăr, miere şi apă de trandafiri, îl fierbem timp de 20 de minute, până se îngroaşă.
Se scoate baclavaua de la cuptor şi imediat punem sosul peste ea. Lăsăm să se răcească şi ornăm cu fistic sau migdale măcinate.
Sursa foto: Pinterest