Bezele in sos de fructe de padure

Toti cei ce adora sa gateasca stiu ca bezelele facute in casa reprezinta o provocare maxima. Spre deosebire de cele din comert care sunt tari, bezelele home mare sunt tari in exterior si „gumate” in interior. Delicioase… Desi reteta este foarte simpla, conditiile pentru preparare sunt aprige: un cuptor bun si o zi fara precipitatii. Mult succes!
  • Publicat:
Bezele in sos de fructe de padure
CSID a incercat: Bezele in sos de fructe de padure
Toti cei ce adora sa gateasca stiu ca bezelele facute in casa reprezinta o provocare maxima. Spre deosebire de cele din comert care sunt tari, bezelele home mare sunt tari in exterior si „gumate” in interior. Delicioase… Desi reteta este foarte simpla, conditiile pentru preparare sunt aprige: un cuptor bun si o zi fara precipitatii. Mult succes!
 
Ingrediente bezele:
  • 4 albusuri din oua la temperatura camerei
  • 250 grame de zahar rafinat

Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu mixerul si apoi incet se adauga zaharul. Se amesteca pana ce acesta se topeste si compozitia devine compacta. Intr-o tava se pune o foaie de copt si se adauga compozitia cu o lingura incercand ca fiecare bezea sa fie cat mai rotunda. De regula, trebuie sa fie cam cat o nuca deoarece albusul se umfla in cuptor. Dar in functie de dorinta se pot face si mai mari. Se incinge bine cuptorul, la circa 200 de grade. Se tin la cuptor aproximativ 20 de minute.

Important: La inceput, bezelele se tin maximum cinci minute la 200 de grade, dupa care se dau la temperatura minima. Nu trebuie deschis cuptorul deloc in primele 10 minute. Abia apoi se pot verifica daca au inceput sa se intareasca. Atentie, nu plecati de langa cuptor pentru a evita riscul de a le arde.


Ingrediente sos fructe
  • 400 g fructe de padure proaspete sau congelate
  • 250 g mascarpone
  • cateva frunze de menta proaspata

Mod de preparare
In crema mascarpone se pun 2 linguri de miere si se amesteca puternic cu un mixer sau o lingura. Daca bezelele sunt mari, cu ajutorul unei lingurite introduceti crema mascarpone in interiorul fiecarei piese. Serviti cu fructe de padure si frunze de menta.

Pofta buna!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Prăjitură de mere (raw food)
Prăjitură de mere (raw food)
Recomandări: