Acești biscuiți crăpați cu ciocolată sunt perfecți pentru mesele festive, dar pot fi savurați și în zilele obișnuite, alături de o cană cu lapte, cafea, ceai sau ciocolată caldă de casă. Vezi mai jos rețeta foarte simplă!
Într-un castron, amestecă ouăle cu zahărul tos, sarea, uleiul (sau untul topit) și zahărul vanilinat. Adaugă ciocolata topită și amestecă din nou.
Într-un alt castron, amestecă făina cu praful de copt. Adaugă treptat acest amestec peste cel umed din celălalt castron. Amestecă bine cu un tel ca să se omogenizeze ingredientele. La sfârșit adaugă fulgii de ciocolată și amestecă din nou cu o spatulă.
Acoperă aluatul din castron cu folie alimentară și lasă la frigider pentru 2 ore.
Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Pune zahărul pudră într-un castron. Ia cu mâna sau cu o lingură de înghețată din aluatul de fursecuri și formează biluțe pe care le tăvălești generos prin zahărul pudră.
Nu turti biluțele, acestea se vor lăsa oricum la copt. Pune o foaie de copt într-o tavă întinsă și așază biluțele pudrate cu zahăr, având grijă să lași măcar 2 centimetri spațiu între ele.
Lasă biscuiții să se coacă 10 minute, la maximum 190 de grade, nu mai mult, altfel se vor întări. Lasă-i să se răcească 15 minute, apoi îi poți pune într-un recipient de sticlă cu capac pentru a se menține moi în interior și crocanți la exterior.
Un astfel de fursec are 85 de calorii, deci aveți grijă la cantitate dacă țineți la siluetă. Poftă bună!