Biscuiţii sunt o varianta de desert rapid, delicios şi, de ce nu, săţios! Adoraţi de copiii din intreaga lume, biscuiţii cu unt şi musli s-au impus rapid şi ca preferaţii adulţilor.
Ingrediente:
100 g unt cu conţinut redus de grăsime Koliba
100 g zahăr brun
300 g musli cu fructe (stafide, coacăze, merişoare)
Metodă de preparare:
Toate ingredientele se cântăresc şi se păstrează la temperatura camerei pentru ~15 minute înainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste pentru ~15 minute la 170C.
Într-o tigaie se pun la încălzit untul cu conţinut redus de grăsime şi zahărul, până ce acesta se topeşte. Compoziţia se adaugă într-un bol peste musli şi se amestecă până ce aceştia devin îmbibaţi în mixul de unt şi zahăr. Se lasă la răcit pentru ~5 minute.
Într-o tavă de prăjituri se pune hârtie de copt şi se unge cu unt. Compoziţia se împarte cu o lingură şi se aranjează în tavă în forme rotunde mari. Biscuiţii se coc pentru ~15 minute sau până devin aurii.
După ce au fost scoşi din cuptor se lasă la răcit pentru 5 minute, după care se scot din tavă cu o spatulă de plastic.
Reţeta realizată de Chef Gabriela Simion.