Pentru reţeta „Raffaello”- trufe cu nucă de cocos cu o inimă de migdală caramelizată: delicioase, fără gluten sau zahăr alb rafinat, aveţi nevoie de un blender şi de următoarele ingrediente:
4 linguri de unt de cocos
250 de grame de fulgi de cocos plus 4 linguri pentru a „îmbrăca” trufele
3 linguri de miere sau de sirop de arţar, plus o lingură pentru caramelizarea migdalelor
o jumătate de linguriţă de esenţă de vanilie
o jumătate de linguriţă de scorţişoară
alune de pădure sau migdale pentru centrul crocant!
Pentru migdalele caramelizate cu miere: încălziţi mierea la foc mediu într-o tigaie, adăugati migdalele şi amestecaţi. Coaceţi migdalele îmbrăcate în miere pe o tavă cu hârtie de pergament, la 160 de grade în cuptor preţ de 12-15 minute. Lăsaţi să se răcească şi separateţi-le dacă s-au lipit prea tare.
Se amestecă toate ingredientele (cu excepţia migdalelor) în blender, până când se obţine o pastă cremoasă omogenă. Împrăştiaţi fulgii de nucă de cocos pe o tavă, şi cu o linguriţă formaţi mici „bulgăraşi”, în care la mijloc puneţi o migdală caramelizată.Păstraţi în frigider pentru prospeţime…dar pentru a le savura este de preferat să le scoateţi de la rece cu douăzeci de minute înainte!
De Sărbători sunt pofticioasă şi gurmanda ca oricare, dar încerc să nu amestec prea multe bunătăţi tradiţionale la o masă! Ador piftia, sarmalele şi preparatele din porc (jumările, cârnaţii!), murăturile şi zacusca făcută în casă…Mănânc oricum mai multe proteine decât carbohidraţi, şi îmi liniştesc stomacul cu ciorbiţe acrişoare cu măduva de os (extrem de hrănitoare!). Iar porţia de probiotice mi-o iau din varza murată (umila „Sauerkraut” are o sumedenie de bacterii benefice pentru sistemul digestiv!). În zilele în care am avut parte de-un ospăţ pe cinste nu renunţ oricum la mişcare, şi fac o lungă plimbare sau ies la joacă cu cei mici…Samira şi Walter Junior sunt cei mai buni „personal trainer” în materie de fitness pentru mama!