Ingrediente pentru 8 porţii: 3 ceşti orez brun fiert, 3 ceşti afine proaspete sau decongelate, ¼ ceaşcă zahăr brun, 1/4 ceaşcă făină albă, o linguriţă scorţişoară, 1/4 cană alune pisate, 3 linguri margarină
Mod de preparare: Se amestecă orezul, afinele şi 3 linguri de zahăr. Pregătiţi 8 forme de brioşe pe care le umpleţi cu puţin ulei de palmier nehidrogenat. Puneţi amestecul în cupe. Într-un alt vas, combinaţi făina, alunele pisate, zahărul rămas şi scorţişoara.
Puneţi 3 linguri de ulei de palmier solid peste amestec. Puneţi amestecul peste orez şi afine şi daţi la cuptor preîncălzit timp de 20 de minute. Se serveşte cald.
Atenţie! Dacă folosiţi afine congelate, e important să le lăsaţi la scurs înainte de preparare. În afară de afine, puteţi folosi orice fruct proaspăt sau chiar dovleac.