Nu lăsa vara să treacă fără să prepari un desert de sezon minunat: brioșe cu cireșe. Pufoase, fragede, perfecte la cafeaua de dimineață, aceste brioșe cu cireșe sunt foarte ușor de preparat.
Dacă nu îți plac cireșele, poți să le înlocuiești cu vișine, căpșuni, piersici, zmeură, mure, afine sau orice fruct îți place. Descoperă mai jos rețeta simplă!
Pentru decor:
Amestecă într-un castron untul moale (sau uleiul) cu zahărul (sau mierea ori stevia, în funcție de preferințe) și pliculețul de zahăr vanilat (sau esența de vanilie). Sparge cele 3 ouă în castron și amestecă bine cu un tel, apoi adaugă iaurtul sau smântâna. Amestecă până se omogenizează bine compoziția.
Adaugă treptat făina cernută, pliculețul de praf de copt și praful de sare. Amestecă bine cu telul sau cu o lingură de lemn până se încorporează toată făina în compoziție. Aceasta nu trebuie să fie foarte lichidă, dar nici tare. Adaugă coaja de lămâie și amestecă.
Într-un castron separat, scoate sâmburii din cireșe.
Pune câte 3-4 cireșe în fiecare formă de hârtie de copt. Toarnă câte o lingură generoasă de aluat peste fiecare formă. Deasupra, pune încă 3-4 cireșe.
Dă brioșele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30-40 de minute sau până când aluatul trece testul cu scobitoarea (aceasta trebuie să iasă curată din mijlocul aluatului).
Între timp, prepară frișca pentru decor. Amestecă într-un castron smântâna de frișcă abia scoasă de la frigider cu 50 de grame de zahăr (sau îndulcitor, după preferințe). Mixează până obții o frișcă tare, care nu se scurge.
După ce s-au copt brioșele, lasă-le să se răcească complet și abia apoi ornează-le cu frișcă. Pune frișca într-un poș cu dui stelat și decorează fiecare brioșă.
Pe deasupra poți adăuga încă 1-2 cireșe cu codițe, pentru „impresie” artistică. Dacă le vrei simple, poți renunța la frișcă și doar să le pudrezi cu puțin zahăr. Mai jos poți vedea o rețetă de brioșe cu ciocolată și cireșe. Poftă bună!