Sărbătorile sunt momentele speciale în care doreşti să pregăteşti pentru cei dragi cele mai savuroase mâncăruri şi să îi răsfeţi cu cele mai delicioase prăjituri. Surprinde-ţi invitaţii cu ceva nou şi creează o atmosferă festivă la masa de Paşte.
Cei dragi vor aprecia cu siguranţă un plus de noutate şi creativitate în pregătirea prăjiturilor de Paşte.
Nu trebuie să te gândeşti la reţete complexe care să-ţi răpească foarte mult timp. Poţi să pleci de la o reţetă simplă de cupcake şi să te joci cu ingredientele folosite pentru decor.
Iată 3 idei simple şi la îndemână:
Pentru diversitate şi multă culoare pe masa de Paşte, poţi să pui în practică toate cele trei idei. Brioşele vor arăta foarte bine alături de o vază cu flori şi de un coşuleţ cu ouă roşii de Paşte.
Ingrediente pentru aluatul de brioşe:
*Pentru maxim 12 cupcakes, în funcţie de mărimea tăvii de brioşe
½ pahar făină albă (110 g)
110 g margarină
½ pahar zahăr fin (80 g)
2 ouă
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă extract de vanilie sau esenţă de vanilie
Ingrediente cremă pentru brioşe:
150 g margarină cu savoare de unt
¾ pahar zahăr pudră (100 g)
40 g ciocolată albă
2 linguriţe de zeamă de lămâie
Decoraţiuni: Ouă de ciocolată colorate
Mod de preparare brioşe:
1. Frecaţi bine margarina cu zahărul până ce capătă o consistenţă pufoasă şi deschisă la culoare. Adăugaţi rând pe rând ouăle, amestecând în continuare.
2. Adăugaţi în compoziţie făina, împreună cu praful de copt şi extractul de vanilie, şi amestecaţi până ce obţineţi o compoziţie omogenă.
3. Pregătiţi tava pentru brioşe, punând hârtiile de brioşe în formele speciale sau folosiţi nişte forme de brioşe din silicon. Apoi, umpleţi-le 3/4 cu amestecul obţinut. Coaceţi pentru aproximativ 20 de minute la 180° C, până ce se rumenesc uşor. Scoateţi-le din forme, apoi lăsaţi-le să se răcească.
Pregătire cremă:
1. Topiţi ciocolata albă la bain marie.
2. Folosind mixerul, amestecaţi margarinacu zahărul pudră şi zeama de lămâie. Când capătă o consistenţă cremoasă, adăugaţi şi ciocolata albă topită. Amestecaţi până ce obţineţi o compoziţie omogenă.
3. Decoraţi fiecare cupcake de Paşte cu crema obţinută şi cu ouăle de ciocolată. Ornarea cu cremă se poate face folosind un dispozitiv seringă, un poş sau o lingură.
Bucură-te din plin de cupcake delicios, alaturi de cei dragi!
Sursa: www.prajituria.ro