O reţetă perfectă pentru un desert de vară!
Ingrediente: ¾ cană de orez alb, 2 căni de lapte, 1/3 cană zahăr, ¼ linguriţă de sare, 1 ou, 1 cană de caise uscate, mărunţite, 1 lingură de unt nesărat, ½ lingură de esenţă de vanilie, coaja de la o portocală, ½ linguriţă cardamom, nucşoară proaspătă pentru decor
Mod de preparare: Se fierbe o cană şi jumatate se apă. Se adaugă orezul şi se lasă 20 de minute. Când este gata se adaugă o cană şi jumătatea de lapte, zahărul şi sarea.
La o temperatură medie se lasă pe foc, amestecându-se încă 15 minute. |ntr-un vas se sparge oul şi se bate cu o jumătate de cană cu lapte. Mixul se adaugă uşor în orez. Se pun apoi şi caisele deshidratate. Se mai lasă pe foc 2 minute, după care se pun untul, vanilia, coaja de lămâie şi cardamomul. La final se presară şi puţină nucşoară.