Ingrediente: cafea instant naturală, miere de albine, smântână grasă, bucăţi uscate de măr sau orice altă fructă uscată, scorţişoară
Mod de preparare: Pentru această reţetă preparaţi o cană de cafea instant cu apă rece. Dacă vreţi să simţiţi gustul mai pregnant de cafea atunci făceţi-o mai concentrată.
Se mixează bine. Apoi puneţi conţinutul într-un bol cât mai mare, preferabil din sticlă. Adăugaţi o cană mare de smântână, nu neapărat light. Dacă smântâna e grasă, atunci are şanse să fie naturală. Dacă e light, şansele scad simţitor.
Puneţi miere după gust şi scorţişoară. Folosiţi mixerul cu încredere, până se omogenizează mierea în compoziţie. Puneţi la congelator până amestecul devine păstos, nu până la congelarea completă. Pentru a reduce „acele de gheaţă” scoateţi-o din congelator şi mai amestecaţi-o bine.
Vă trebuie apoi o cupă pentru îngheţată. Din 4 cupe rezultă o îngheţată delicioasă pe care o ornaţi cu mere uscate sau orice alt fruct uscat, sau cu bucăţele de ciocolată.