Finalul lunii septembrie este sinonim cu Sărbătoarea Castanelor, un eveniment deosebit de important pentru locuitorii din Baia Mare, una dintre puţinele zone din Europa în care cresc castani comestibili.
Adrian Hădean, blogger culinar şi jurat în show-ul Masterchef, difuzat în fiecare luni, de la 20:30, ne-a pus la dispoziţie o reţetă ilustrată de castane coapte, numai bune de savurat şi împărţit cu cei dragi într-o seară răcoroasă de toamnă.
Intră în GALERIA FOTO de mai jos şi vezi care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi:
Castanele comestibile pot fi consumate fierte sau prăjite, adăugate în supe, piureuri sau umpluturi, dar cel mai adesea iau calea cuptorului încins, unde mirosul lor ademenitor face „victime”. Însă nu doar simţul olfactiv şi cel gustativ au de câştigat, ci şi sănătatea.
Vezi care sunt beneficiile castanelor comestibile
Pentru mai multe reţete delicioase, intră pe www.adihadean.ro.